Onze stagiairs in de kijker!

Elza, 20 jaar, student keukenmedewerker aan CLW Castor in Anderlecht
“Hallo! Ik ben hier sinds half december als stagiair aan het werk en blijf nog tot het einde van het schooljaar. Mijn stage loopt zeer goed! Ik koos voor een opleiding als keukenmedewerker omdat eten mensen gelukkig maakt. Het maakt mensen echt blij, en dat vind ik tof. Bovendien kan je in de keuken je creativiteit kwijt. Dat vind ik ook belangrijk.
Wat ik het liefste maak, zijn hoofdgerechten. Bij André maken we een fantastische vol-au-vent met rijst vind ik. Die is echt de max! Thuis kook ik ook heel veel. Vooral stoofvlees maak ik graag.
Als ik afgestudeerd ben aan CLW Castor, zou ik heel graag een opleiding in de zorg gaan volgen. Mijn droom is om verpleegkunde te studeren. Maar ik ben er zeker van, de liefde voor koken en lekker eten zal altijd blijven.”


Jelle, 19 jaar,
student restaurant/keuken in de PISO Tienen
“In november startte ik met mijn stage bij André. Ze eindigt op 30 juni. Ik werk hier in een jong, sterk keukenteam waarin ik me 100% thuis voel. En ook al is dit een grootkeuken, er is veel variatie in de maaltijden. Dat vind ik tof. Onze topper? Dat is, als je ’t mij vraagt, onze witloof met kaas en hesp. Maar thuis mag het wat specialer. Daar maak ik geroosterde bloemkool met hazelnoot, komkommer, gerookte paling en augurk bijvoorbeeld. Een ongewone maar superlekkere combinatie!
Dat is dan ook wat me vooral aantrekt in deze job: het experimenteren, proeven en nieuwe smaken ontdekken. Het klinkt misschien gek, maar daarom maak ik het allerliefste soep. Want bij soep kan je echt spelen met de smaken.
Weet je trouwens dat het eigenlijk mijn droom was om politie-inspecteur te worden? Door deze stage is dat helemaal veranderd. Het liefste zou ik hier willen blijven om samen met mijn collega’s verder te bouwen aan het bedrijf. Want ik merk echt dat we aan het groeien zijn. En dat maakt het ook wel spannend en speciaal om hier te werken.“

Nicolas, 19 jaar, student hulpkok aan Syntra Berchem
“Ik werk al 4 jaar bij André Claessens als stagiair. Als je me zou vragen om een top 3 te geven van onze gerechten, dan ga ik voor de klassiekers: stoofvlees, puree met vol-au-vent en aardappelen met balletjes in kriekensaus. Eerlijke kost, smaakvol, lekker.
Ik hou van mijn werk hier, omdat ik graag bezig ben met voeding. Er is zoveel te ontdekken! Zelfs na 4 jaar leer ik nog elke dag bij. Er komt precies geen einde aan. Dat maakt de job zo plezant.
Wat ik het liefste doe in de keuken? Daar kan ik echt niet op antwoorden. Ik hou van de variatie in het werk. Afwassen en drogen, maaltijden opscheppen, groenten kuisen, koken… Het hoort er allemaal bij en ik doe het allemaal met evenveel plezier. Dat komt zeker ook door de toffe werksfeer hier in de keukenploeg. Als ’t aan mij ligt, wil ik hier werken tot aan mijn pensioen!”

Onze stagiairs  in de kijker!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x