Asperges op Vlaamse wijze

8 april 2020

Asperges op Vlaamse wijze

YES… Het is terug aspergetijd!  Ik ben echt gek op dit seizoensproduct.  Bovendien staat Pasen voor de deur.  En ook al kunnen we onze Paasbrunch dit jaar niet vieren met onze vrienden en familie door het corona virus, laat we toch proberen er iets lekkers van te maken. Bij ons staan alvast het ‘witte goud’ op het menu!

Ik heb deze keer gekozen voor de klassieke bereiding op zijn Vlaams: met gesmolten boter, fijngehakte eitjes en peterselie.  Belangrijk is om met kraakverse asperges te werken en te zorgen dat ze goed geschild zijn.

Voor mij is dit gerecht ideaal als lunch of brunch.  Wil je er toch een volledige maaltijd van maken?  Serveer de asperges dan met gekookte krieltjes of met wat gerookte zalm.

Wil je zelf aan de slag?

Ingrediënten

2 porties – 30 min bereidingstijd

  • 12 Belgische asperges
  • 150 gram hoeveboter (ongezouten)
  • Half bosje peterselie
  • 3 eieren
  • Peper – zout – nootmuskaat

Bereiding

  • Voor dit gerecht heb je geklaarde boter nodig: geel zonder de witte restjes.  Ik begin met het klaren van de boter.
  • De hoeveboter in een kookpot laten smelten op een zacht vuurtje.
  • Wanneer de boter is gesmolten schep je er het witte bovenlaagje voorzichtig af (witte melkresten).  Je kan dit doen met een kleine pollepel of een eetlepel.  Wat je overhoudt, is enkel het gele van de gesmolten boter.
  • Hou de geklaarde boter warm op een zeer laag vuur.
  • Schil de asperges van de kop naar beneden en breek het houterige uiteinde af.
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Kook de eieren gedurende 8 à 9 minuten tot ze hardgekookt zijn.  Vervolgens pellen en dan pletten met een vork.  Zorg ervoor dat je fijne stukjes ei behoudt.
  • Spoel de verse peterselie en snipper ze fijn.
  • Schep de eitjes en het merendeel van de peterselie in de warme geklaarde boter en meng goed door.  Voeg wat nootmuskaat, peper en zout(optioneel) toe.
  • Leg de asperges op een bord en schep er het mengsel van ei, boter en peterselie over.  Laat de puntjes onbedekt.
  • Eventueel nog een finishing touch met wat extra peterselie.


Doe zeker een beroep op onze dienst maaltijden aan huis als je zelf geen zin hebt om te koken.

Geniet ervan en een fijn Paasweekend voor iedereen!

Anniek


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x