28 april 2020

Groene asperges met vis

Het is zonnig weer vandaag (toch op het moment dat ik mijn blog schrijf ;-)) en dat vraagt voor een zonnig recept!  Voor mij is er geen enkele groente die meer ‘lente’ zegt dan asperges, witte of groene maakt niet uit.  En dus kies ik vandaag voor een zonnige klassieker: groene asperges met vis.

Het leuke aan dit recept is dat je kan variëren; je kan de vis vervangen met vissoorten naar keuze.  Ik heb vandaag met kabeljauw gekookt, maar probeer dit recept zeker ook eens met zeeduivel of zelfs met zalm.

Misschien een ideetje om zelf klaar te maken tijdens het lange weekend? 

Ingrediënten

4 porties –  ongeveer 10 min bereidingstijd – 40 minuten oventijd

  • 400 gram kabeljauwfilets
  • 600 gram aardappelen – ik heb krieltjes genomen
  • 2 bussels groene asperges
  • 4 sneetjes parmaham
  • Olijfolie
  • Tapenade van zongedroogde tomaten – ik heb dit klaargemaakt gekocht
  • 1 potje room
  • Vers teentje look (of 2 als je houdt van de smaak)
  • Peper en zout
  • Verse dille

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 225 graden en een ovenplaat bekleden met bakpapier.
  • De krieltjes moet je niet schillen, maar maak de aardappeltjes wel goed schoon.  Je kan ze in kleinere blokjes snijden en vervolgens meng je ze met wat olijfolie en peper (en zout optioneel).  Leg de aardappelen op de ovenplaat samen met het teentje look. 
  • De aardappelen blijven 40 minuten in de oven.
  • Ondertussen maak je de groene asperges schoon: de houtachtige onderkant afbreken, het schillen van groene asperges is eigenlijk niet nodig.  Snijd de asperges schuin doormidden en meng ze met wat olijfolie en peper.
  • Neem de kabeljauwfilets, droog de filets met een blaadje keukenrolpapier en kruid met peper.  Vervolgens rol je elke filet in een snede parmaham.
  • Nadat de aardappelen 20 minuten in de oven hebben gestaan, leg je de asperges bij de aardappelen en de vis er bovenop.  Zet alles weer in de oven voor nog ongeveer 20 minuten.  De look haal je nu wel uit de oven!
  • Plet de look en meng deze met de room en verse dille.
  • Na 20 minuten haal je de ovenplaat uit de oven. 
  • Schep een stukje vis, wat krieltjes en asperges op een bord en serveer dit samen met het room-look mengsel.

Ontwijk jij liever de huidige drukte in de supermarkten, maar heb je wel zin in vers eten?  Ook dit gerecht is binnenkort te vinden in onze automaten of wordt geleverd als maaltijd aan huis.

Geniet ervan!

Anniek


Groene asperges met vis

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x