Kip met rijst, currysaus en ananas

1 april 2020

Kip met rijst, currysaus en ananas

Heb je nog eens zin in een lekker gerecht met kip?  Misschien kan deze klassieker jou wel bekoren!  De traditionele versie van rijst met kip en curry en ananas is oh zo lekker, die combinatie van zout en zoet…mmmmm!  Mijn man en zoon zijn er echter niet zo zot van, de ananas heb ik dan apart geserveerd en alleen opgegeten!  Ik heb ook nog één andere kleine aanpassing gedaan…

Jullie kennen me ondertussen al en weten dat ik zelden een maaltijd serveer zonder groentjes.  Erwtjes passen voor mij perfect bij deze rijstmaaltijd.  Ook een stukje bloemkool smaakt er lekker bij. 

Indien je dit gerecht ten slotte nog wat meer tropisch wil maken, gebruik dan romige kokosmelk in plaats van gewone melk.


Ingrediënten

4 porties – 15 min voorbereidingstijd - 30 min gaartijd

  • 400 gram rijst
  • 4 schijven ananas (ik heb in deze periode ananas uit blik gebruikt)
  • 1 ajuin
  • 600 gram kipfilet
  • Kruiden naar smaak voor de kip: curry, peper, paprika, …
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Voor de currysaus

  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • Peper

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kruid de kipfilets met jouw kruiden naar keuze.  Laat de boter in een braadpan voldoende heet worden en leg de kipfilets in de pan.  Laat één kant van de kipfilets goed aankorsten voor je ze omdraait.  Van zodra beide kanten goed zijn aangekorst verlaag je de temperatuur van het vuur.  Laat de kip nu nog een 10-tal minuten rustig garen, de duur van de gaartijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van jouw filets.
  • Ondertussen snij je de schijven ananas in stukjes en pel en snipper je de ajuin.
  • Voor de currysaus laat je de boter smelten in een steelpannetje, voeg je de ajuin toe en laat je deze even fruiten.  Voeg dan eveneens het currypoeder toe.
  • Vervolgens voeg je de bloem toe, deze laat je even bakken (tot de smaak van de bloem weg is).
  • Giet dan beetje bij beetje de melk toe, alsook het groentebouillon blokje.  Ondertussen goed roeren met een klopper.  Door het roeren zal de saus beginnen in te dikken.
  • Heeft de saus voor jou de gewenste dikte?  Voeg dan de stukjes ananas toe en nog wat peper (en zout optioneel).
  • Zet de saus van het vuur en meng de gaar gekookte rijst met wat peterselie. 
  • Schep wat rijst op een bord, leg er een kipfiletje bij, lepel de saus erover en versier met nog wat extra peterselie.
  • En genieten nu maar!

Heb jij wel zin in deze klassieker, maar geen zin om zélf achter het fornuis te staan?  Eerlijk is eerlijk, je hebt wel wat kookpotten nodig voor dit recept en dus ook wat afwas…              Geen erg!  Door te profiteren van onze dienst maaltijden aan huis kan jij weldra genieten van dit lekker bordje rijst!

Geniet ervan en laat je mij weten of het bij jullie in de smaak viel?

Anniek






Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x