14 augustus 2020

Perzik met tonijn

Vandaag kies ik voor deze frisse klassieker: perzik met tonijn.  Echt eentje uit ‘grootmoederstijd’, heel snel klaar en het ziet er gewoon ook mooi uit.  

Zoals je kan zien, heb ik mijn maaltijd heel simpel gehouden.  Maar uiteraard kan je deze klassieker nog opvrolijken met allerlei andere lekkere ingrediënten zoals salade, koude groene boontjes, aardappelsalade, worteltjes!  Ook lekker trouwens met een snede geroosterd brood.

Zin om zelf aan de slag te gaan?

Ingrediënten

4 porties – ongeveer 15 minuutjes bereidingstijd 

•    400 gram halve perziken uit blik

•    400 gram tonijn uit blik (in eigen nat)

•    Ongeveer 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie

•    Een halve citroen

•    2 eetlepels mayonaise

•    Peper en zout


Bereiding

•    Laat de perziken uitlekken in een vergiet.

•    Laat eveneens de tonijn uitlekken in een zeef.  Vervolgens maak je de tonijn los met een vork.

•    Doe de tonijn in een kom en meng met de mayonaise en de peterselie.

•    Naar eigen smaak voeg je wat citroensap, peper en zout toe.

•    Leg de perziken op een mooi bordje en vul ze met de tonijnsalade.

•    Om af te werken strooi je er nog wat gehakte peterselie over.

•    En klaar!

Voor mij het ideale gerechtje bij deze tropische temperaturen.

Heel gauw zeker ook te verkrijgen als maaltijd aan huis.

Geniet ervan!

Anniek



Perzik met tonijn

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x