30 juli 2020

Salade met koude rosbief

Met het warme weer dat eraan komt zal ik één van de volgende dagen nog eens kiezen voor deze klassieker: salade met rosbief. 

Dit soort salades maak ik vaak met de restjes uit mijn koelkast.  Gewoonlijk ben ik tijdens het boodschappen doen iets te enthousiast in de groente-afdeling omdat het moeilijk kiezen is.  

Maar er is altijd wel een gerechtje ergens in de week waar ik wat extra groenten aan kan toevoegen, bvb aan een omelet of ik flans dus een restjessalade in mekaar.

De rosbief ben ik klaargemaakt gaan kopen bij de slager: dungesneden plakjes rosbief.  Je kan natuurlijk ook tijdens het weekend een lekkere rosbief braden en de restjes de dag erna verwerken in een salade.

Zin om zelf deze salade te maken?

Ingrediënten

4 porties – ongeveer 25 min bereidingstijd

  • 400 gram dungesneden plakjes rosbief (ongeveer een 12-tal plakjes naargelang de honger!)
  • 650 gr krielaardappeltjes
  • 300 gram groene boontjes (of boterboontjes, zoals ik deze keer heb gebruikt)
  • Een 10-tal groene asperges
  • 2 sjalotjes in dunne ringen gesneden
  • 100 gram kerstomaatjes in de helft gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie + 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepeltje Balsamico azijn
  • 1 koffielepeltje mosterd
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Was de aardappeltjes goed, je hoeft ze niet te schillen, en snijd ze doormidden.  Leg ze vervolgens in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout.  Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Kook de groene bonen gaar in kokend water.
  • Snijd de asperges in 3 stukken en bak ze gaar in een pan.
  • Meng de groenen bonen, de asperges, de sjalot en de kerstomaatjes in een slakom.
  • Snijd de plakjes rosbief in de helft of in kleinere stukken indien gewenst en voeg toe aan de slakom.  Je kan de plakken rosbief ook in ‘kleine krulletjes’ plooien en direct op de borden leggen.
  • Maak een dressing van de mosterd, de olijfolie en de balsamico door deze 3 goed te mengen.  Ik voeg altijd nog een klein beetje water toe omdat ik de dressing anders te dik vind.  Kruiden met peper en zout naar wens.
  • De aardappelen mag je nu waarschijnlijk uit de oven halen en meng dan ook deze bij de andere ingrediënten in de slakom.
  • Besprenkel de salade met een beetje van de dressing en voeg wat verse peterselie toe.  De rest van de dressing kan ieder zelf naar wens aan tafel toevoegen.
  • Ten slotte de tafel dekken en smakelijk…

Geen tijd om zelf te koken?  Niet getreurd, zeer binnenkort te vinden in onze automaten of geleverd als maaltijd aan huis.

Geniet ervan!

Anniek


Salade met koude rosbief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x