11 februari 2020

Spinaziepuree met zalm

Deze week kozen we voor een puree van spinazie met een stukje zalm: smaakt heerlijk!  Spinazie is een smakelijke groene groente en lekker gezond.  Je kan er mee koken, wokken of roerbakken en gebruiken in verschillende gerechten en bereidingen.  Zalm maak ik het liefst klaar in de oven, zo blijft de vis lekker sappig.  In plaats van zalm kan je er zeker ook eens een visburger of een fishstick bij serveren.

De puree kan je op verschillende manieren maken:

  • Verse spinazie in repen snijden en vervolgens gemengd onder de warme aardappelpuree
  • Eerst de spinazie klaarmaken en dan mengen met de aardappelpuree

Wij kozen voor de tweede bereiding, net iets smeuïger!

Ingrediënten

2 porties - 10 min snijwerk - 20 min oventijd

  • 2 zalmfilets
  • 0.5 kg aardappelen
  • 250 gram bladspinazie, gewassen
  • 100 ml melk
  • Olijfolie
  • Verse dille
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Schik de zalmfilets in een ovenschotel en druppel er wat olijfolie over, alsook wat peper en verse dille.  Zet gedurende 20 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend water.
  • Pureer ze vervolgens samen met de melk.
  • Stoof de spinazie in een scheutje olijfolie tot ie geslonken is en meng met de puree.
  • Breng de puree op smaak met peper en muskaatnoot en wat zout indien gewenst.
  • Serveer de puree met de zalmfilets.


Mist er voor jou nog iets aan dit gerecht?  Graag deel ik nog enkele ideetjes om alles wat rijker te maken:

  • Je kan nog wat geraspte parmezaan door de puree mengen.
  • De olijfolie in dit gerecht kan je vervangen door boter of margarine.
  • Serveer de vis en puree eens  met een tartaarsaus of een mosterdsaus.
  • Voeg wat gefruite knoflook toe aan de puree.



Ik wens je alvast een smakelijke maaltijd!  

Moest je zelf geen tijd hebben deze week, even geduld dan, want volgende week vind je jouw snelle, gezonde en warme maaltijd op basis van dit recept terug in onze automaat verse voeding!

Geniet ervan!


Anniek


Spinaziepuree met zalm

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x