Waterzooi van vis

12 mei 2020

Waterzooi van vis

Deze week opnieuw een recept van een Vlaamse klassieker: Waterzooi van vis.

Ik wil helemaal eerlijk zijn met jullie, dit gerechtje had ik nog nooit zelf gemaakt.  Al dikwijls gegeten op restaurant, maar zelf eraan beginnen, neen, dat zag ik precies niet zitten.  Het leek me zoveel werk.  Maar, er is een eerste keer voor alles… 

Een recept van Libelle Lekker heeft me geïnspireerd!  Het is een haalbaar recept en eenvoudig te volgen.    

En ik ben zo enthousiast dat ik het heb geprobeerd: dit is een bordje heerlijk eten, licht, natuurlijk en lekker.  Zelfs mijn zoon van 11 was enthousiast!

Willen jullie zelf ook eens aan de slag gaan?

Ingrediënten

4 porties –  ongeveer 30 min bereidingstijd 

  • 500 gram visfilet: ik heb zalm en kabeljauw gebruikt

  • 250 gram scampi’s en garnalen

  • 1 liter visbouillon (gekocht, maar je kan uiteraard jouw visbouillon zelf maken!)

  • 3 preiwitten

  • 2 wortelen

  • 2 stengels groene selder

  • 2 eidooiers

  • 200 ml room

  • Olijfolie

  • 2 eetlepels verse kervel

  • Peper en zout (optioneel)

Bereiding
  • Begin met de groenten fijn te snijden: de wortelen, prei en selder.  Je kan ze in fijne blokjes of reepjes snijden.

  • Stoof vervolgens alle groenten aan in wat olijfolie in een kookpot.  Zorg dat de pot voldoende groot is.  

  • Giet nu de visbouillon erbij en laat de groenten gedurende een 10-tal minuten zachtjes koken.

  • Terwijl de groenten koken, kan je de visfilets in stukken snijden.  Niet te klein, want dan vallen ze uiteen tijdens de bereiding.

  • Pel de scampi’s en indien nodig: verwijder het darmkanaal.  Spoel de garnalen.

  • Zet het vuur wat zachter en leg de stukken vis op de groenten.

  • Na 5 minuutjes leg je er de scampi’s ook bij.

  • Na nog 3 minuutjes garen, leg je er ook de garnalen bij.

  • Laat nu alles even goed doorwarmen gedurende 2 minuten.

  • Vervolgens schep je de vis en de groenten uit de bouillon en leg je deze in een aparte schaal.

  • Neem de eidooiers en klop deze los met de room.  Giet dit mengsel bij de visbouillon in de kookpot en breng tot tegen het kookpunt.  Haal vervolgens van het vuur en breng op smaak met wat peper en zout (optioneel) en de verse kervel.

  • Serveer de vis en de groenten in een diep bord en lepel er de saus bij!  Je kan hier gekookte aardappeltjes bij eten.

Zin om hier eens van te proeven, maar geen zin om er zelf aan te beginnen?  Houd zeker onze automaten in het oog! 

Geniet ervan!

Anniek


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x