24 februari 2020

Wortelpuree met kip

Wil je vanavond een snelle én gezonde warme maaltijd op tafel toveren?  Overweeg dan deze klassieker nog eens, kip met wortelpuree.  Zeer zeker dat er niet met lange tanden gegeten zal worden.                               

De puree kan je maken naar eigen smaak: meer wortel, meer aardappelen, de aardappelen vervangen door zoete aardappel, je kan zelfs eens pastinaak toevoegen.  Extra smaak geef je de puree door er wat verse kruiden aan toe te voegen, maar dit is zeker geen must. 

Eenvoudig, maar smaakt altijd! 

Volgende week vind je dit gerecht in onze verschillende automaten verse voeding, een perfect alternatief voor een gezonde maaltijd als je geen tijd of gewoon eens een dagje geen zin zou hebben om te koken!

Ingrediënten

2 porties - 15 min snijwerk - 20 min kooktijd

  • 1 ajuin
  • 2 (kleine) zoete aardappelen
  • Een halve bussel jonge wortelen
  • 200 à 300 gram kipfilet
  • Kippenkruiden
  • Peper, zout (optioneel) en muskaatnoot
  • Verse kruiden voor de puree: bvb peterselie en koriander vind ik hier heel lekker in.
  • Olijfolie en balsamico azijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de kip in hapklare stukjes en leg in een ovenschotel.  Besprenkel de kip met wat olijfolie en balsamico azijn en strooi er de kippenkruiden over.  Zet de ovenschotel in de oven gedurende 20  minuten.
  • Ondertussen maak je de puree klaar.
  • Schil en was de wortelen en zoete aardappelen.
  • Snij ze in kleine stukjes. 
  • Pel en snipper de ajuin en laat glazig stoven in een kookpot.
  • Voeg de stukjes wortel en zoete aardappel bij de ajuin, alsook een (dun!) bodempje water.
  • Laat de groentjes gaar koken gedurende +/- 10 minuten.
  • Als de groenten gaar zijn, het water zal verdwenen zijn, kan je alles pureren.  Je kiest zelf naar eigen smaak hoe fijn of grof je de puree wil.
  • Naar smaak voeg je wat melk en / of boter toe om de puree wat smeuïger te maken.
  • Vervolgens kruid je de puree met peper en muskaatnoot en verse kruiden.

Wil jij jouw puree toch liever met een gewone aardappel?  Vervang dan in dit recept de 2 kleine zoete aardappelen door 2 grote aardappelen.  Vervolgens kook je de aardappels met de wortels en ui gedurende 20 minuten gaar.

Geniet ervan!

Anniek


Wortelpuree met kip

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x