Innovatie

Innovatie

Levering van maaltijden met de fiets? (HLN)


Bij Traiteur André Claessens uit Nossegem test men momenteel of maaltijden in de toekomst met de fiets aan huis gebracht kunnen worden. De testfase met de onderneming Cargo Velo loopt sinds kort. Na afloop zal Claessens bepalen of de fietsleveringen uitbesteed worden of in eigen beheer uitgevoerd zullen worden. “Met dit initiatief denken we aan het milieu, maar ook aan onze portefeuille”, klinkt het.


1.100 maaltijden worden vandaag met vijftien bestelwagens van André Claessens aan huis, bij bedrijven en op scholen geleverd. Maar vanaf september stijgt dat aantal naar 1.800 per dag. “En die groei zorgt er ook voor dat we op zoek gaan naar andere mogelijkheden om het eten te leveren”, vertelt de traiteur. “Daarbij willen we volop op de fiets inzetten. Om die reden loopt momenteel een proefproject met de onderneming Cargo Velo. Donderdag werd een eerste levering getest, waarbij de fietskoerier de weg volgde die een bestelwagen normaal rijdt. Dinsdag wordt een route op maat van de fiets gevolgd. We weten nu al dat de leveringen met de fiets in de dichtstbevolkte gebieden sneller zullen verlopen dan die met de wagen.”

Benzineprijzen

Concreet wil André maaltijden in Zaventem en omstreken – Wezembeek-Oppem, Steenokkerzeel en Kortenberg – in de toekomst met de fiets laten leveren. “Klanten in gemeenten die wat verderop liggen, zullen we wel nog met de bestelwagens bevoorraden. Maar we willen absoluut een ecologische weg inslaan. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze portefeuille nu de benzineprijzen de pan uit swingen.” Daarbij is dit ook een belangrijke stap om later te kunnen zorgen voor maaltijden aan huis te Leuven en Mechelen.

Na de testfase zal de traiteur bepalen of de maaltijden door een externe partner of door eigen personeel met de fiets aan huis geleverd zullen worden.


Ondernemen meer dan cijfers en zuivere winst. (Horeca krant)


Ondervoeding bij senioren, wij pakken het aan. (VRT - Ook getest op mensen)Innovatie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x