Inclusief personeelsbeleid

Wat doen traiteurs? Lekkere maaltijden bereiden! En hoe doen ze dat? Wel, bij ons is dat een beetje een apart verhaal. Want bij ons gaat het om meer dan koken. Zorgen voor. Mensen kansen geven. Ook dat vinden we belangrijk. Zo hebben we regelmatig jongeren van diverse kokscholen onder leercontract, maar het gaat nog wel wat verder dan dat.

Van bij de start wisten we dat we geen klassieke traiteur wilden zijn. Zowel Annick als André komen uit de zorgsector. En dat hart voor de zorg, dat krijg je er niet uit. Dat vind je terug in alles wat we doen.

Meer dan een traiteur

We zien onszelf niet als traiteur. We willen een echte zorgpartner zijn. Daarom ligt onze focus op lekkere en gezonde maaltijden voor senioren. Alles moet smaakvol zijn en voedzaam. En die zorg die we in onze keuken aan de dag leggen, trekken we door in ons personeelsbeleid.

We geloven dat mensen veel meer zijn dan hun beperkingen. Het komt erop aan daarlangs te kijken, en de mogelijkheden te zien. Want die zijn er. Altijd. VDAB en Emino helpen ons om de juiste kandidaten te vinden. We investeren daar veel tijd in. Maar het loont echt.

Eén team

In ons team werken verschillende mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een autismespectrumstoornis of een psychiatrisch verleden. Het klopt dat we soms wat meer geduld met hen moeten hebben en dat ze meer begeleiding nodig hebben, maar wat je daarvoor terug krijgt! Zoveel loyaliteit. Als we zien hoe iedereen zijn plek vindt en hoe alle collega’s als één team samenwerken - daar worden we echt heel blij van.

Kansen geven

Het draait ‘m voor ons niet om beperkingen of diploma’s. Wat voor ons doorslaggevend is, is hoe gráág iemand wil werken. Wat hun inzet is. En of die persoon het hart op de juiste plaats heeft.

Mensen met een arbeidsbeperking hebben meestal zelf ooit wat extra zorg nodig gehad. Daardoor weten ze wat het betekent om goede zorgen te krijgen. En dat voel je. Ze zijn blij dat ze iets kunnen doen voor een ander. Hun job geeft hen de bevestiging dat ze waardevol zijn. Dat ze meetellen.

Sommigen van hen waren al jaren op zoek naar werk. Kregen overal te horen dat ze niet geschikt zijn. Als je die een duwtje in de rug kan geven om hun leven terug op het juiste spoor te krijgen, dat geeft enorm veel voldoening. En zit het leven zo niet in elkaar?

Deze visie bracht heel wat moois te weeg.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x