Schoolmaaltijden

Wij bieden lekkere en gezonde maaltijden aan,
die voldoen aan de wensen en behoeften van ouders en leerlingen.

Volgens recent onderzoek kan het beter met de voedingsgewoonten van de Vlaamse kinderen en jongeren. Ze eten te weinig groenten en te veel vetrijke en suikerrijke snacks. Ook drinken ze te veel gezoete dranken. Eén van de oplossingen is een schoolomgeving waarin kinderen en jongeren gestimuleerd worden om gezonde keuzes te maken.

Wij baseren ons op richtlijnen van het Vlaams Instituut Gezond Leven, dat scholen ondersteunt bij het aanbieden van gezonde schoolmaaltijden.

Hierbij zijn verschillende elementen belangrijk:

Aanbod:

De samenstelling van onze maaltijden volgt strikt de richtlijnen voor volksgezondheid, omdat we geloven dat een gezonde voeding essentieel is, zeker voor opgroeiende kinderen. 

We bevorderen een uitgebalanceerd dieet en bieden de mogelijkheid om minstens één keer per week te kiezen voor een vegetarisch gerecht of een vleesvervanger. Op deze manier ondersteunen we duurzamere voedingskeuzes. We bieden geen gefrituurde gerechten aan.

Bovendien hanteren we strikte portiegroottes voor vlees, vis en koolhydraten zoals aardappelen, pasta en rijst. Dit zorgt ervoor dat onze klanten niet alleen genieten van smakelijke maaltijden, maar ook de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen.

Om het eten van groenten te stimuleren, bieden we extra soep aan als een eenvoudige bron van vitaminen. Groenten kunnen altijd "bijgevraaagd" worden. We moedigen het gebruik van onverzadigde vetzuren aan, omdat deze gunstig zijn voor het hart en de algehele gezondheid.

Daarnaast beperken we het gebruik van zout, suiker en toegevoegde smaakmakers in onze gerechten. 

Duurzaam ondernemen:

Bij ons staat lokale aankoop en productie in eigen streek hoog in het vaandel. We streven ernaar om seizoensgebonden producten te gebruiken, waardoor we niet alleen de lokale economie ondersteunen, maar ook de versheid en smaak van onze gerechten garanderen. Bovendien hanteren we een strikte beperking op overconsumptie en voedselafval, omdat we geloven dat duurzaamheid essentieel is voor zowel onze gemeenschap als de planeet. Samen werken we aan een gezondere en groenere toekomst.

Sociaal ondernemen:

Wij zijn trots op onze kracht in inclusief ondernemen. Door nauw samen te werken met scholen, overheden, woon- en zorgcentra en mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt, streven we naar een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te bloeien en te groeien. Bovendien zijn we actieve partners van diverse goede doelen, omdat we geloven in het belang van het teruggeven aan onze gemeenschap en het ondersteunen van initiatieven die een positieve impact hebben op mensenlevens. 

Samen bouwen we aan een inclusieve en betrokken wereld!

Voedselveiligheid:

Een gezonde schoolmaaltijd moet voldoen aan de wetgeving voor voedselveiligheid. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) speelt via passende maatregelen en kwaliteitsbewaking een cruciale rol in die voedselveiligheid. De school en cateraar staan zelf in voor de veiligheid van de schoolmaaltijd door de wetgeving rond voedselveiligheid in de praktijk toe te passen. Het FAVV gaat via controles na of de inspanningen van school en cateraar voldoende zijn voor de wetgeving.


Klik hier voor de score van onze laatste controle

Betrokkenheid:

Bij ons staan de wensen en behoeften van ouders en leerlingen centraal. 

Om dit te bereiken, hebben we een overkoepelende werkgroep "food en gezondheid" opgericht. We geloven sterk in open communicatie, daarom organiseren we regelmatig overlegsessies waarin we luisteren naar de input van de school en samen beslissingen nemen om ervoor te zorgen dat we aan al uw verwachtingen voldoen. 

Meer dan maaltijden… een volledig zorgteam!

Bij ons gaan we verder dan alleen het leveren van gezonde maaltijden. Ons toegewijde team bestaat uit een diëtiste, een bewegingscoach, een ergotherapeut, een sociaal werker, een verpleegkundige en een gediplomeerde zorgchef. Samen zorgen we voor uw totale welzijn. Onze diëtiste zorgt ervoor dat uw maaltijden perfect aansluiten bij uw voedingsbehoeften, terwijl onze bewegingscoach u helpt een actieve levensstijl te behouden. De ergotherapeut ondersteunt u bij dagelijkse activiteiten, de sociaal werker biedt emotionele ondersteuning, en onze verpleegkundige houdt uw gezondheid in de gaten. Onze gediplomeerde zorgchef bereidt niet alleen heerlijke maaltijden, maar zorgt er ook voor dat ze aan al uw dieetwensen voldoen. Bij ons bent u in goede handen, en we staan klaar om voor u te zorgen op alle mogelijke manier

Schoolmaaltijden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x