Wat doen we?

Onze missie? Zorgen dat senioren langer zelfstandig thuis kunnen wonen door hen te voorzien van gezonde én lekkere maaltijden. Door onze jarenlange ervaring in de zorgsector kent ons familiebedrijf de noden die er in deze sector zijn en kunnen we gepaste ondersteuning bieden. Deze dienstverlening wordt doorgetrokken naar scholen waar we ook de jeugd voorzien van verse maaltijden.

Maaltijden op maat

Tijdens de coronaperiode steeg het aanbod van aan huis geleverde kant-en-klare maaltijden spectaculair, maar maaltijden op maat voor senioren zijn nog steeds schaars. 

Bovendien is de vergrijzing van de bevolking een feit en is er een grote afwezigheid aan aangepaste zorg. We hebben er onze missie van gemaakt om alle senioren in onze regio te bereiken met aangepaste maaltijden met die extra ZORGondersteuning.


Lekker en gezond

Wij zijn enorm trots dat we als enige Vlaamse cateraar deel uitmaken van de Europese voorbeeldregio “Gelukkig en gezond ouder worden”. Senioren ervaren de smaak van hun eten anders en verliezen daardoor vaak hun eetlust. Om dit probleem aan te pakken, passen we smaaksturing toe, waarbij we focussen op smaken van vroeger en rekening houden met lokale handel en seizoensgebonden producten. Zo kunnen ook de senioren genieten van hun maaltijden.

Dagelijks is er de keuze tussen een culinair of een basismenu, afgestemd op smaakvoorkeur en budget. (menu’s vanaf €11,2/dag) Elk menu bestaat uit een soep, een hoofdgerecht en een dessert waarbij we rekening houden met dieet en persoonlijke voorkeuren.


Signaalfunctie

Naast lekker eten hechten we veel belang aan sociaal contact. Senioren staan er soms alleen voor, of hun kinderen hebben een drukke baan. Onze bezorgers komen dagelijks en op een vast, afgesproken tijdstip langs met hun bestelwagen of elektrische cargofiets en houden een oogje in het zeil. Ze maken een praatje en contacteren indien nodig de familie of een mantelzorger.

We vinden het cruciaal om meer te bieden dan het product alleen. Zo willen we een bijdrage leveren aan de zelfstandigheid en de zelfzorg van onze klanten. Dat potje confituur opendraaien, die kleine babbel, ze hebben invloed op onze tijd en kosten, maar ze horen er voor ons absoluut bij.

We hebben ons aanbod ruimer getrokken dan de maaltijden alleen. Zo is het mogelijk om brood, beleg en fruit te bestellen, waardoor zorgbehoevende en de verzorgers ook op dat vlak ontlast worden.

Zijn er vragen of moet er iets gewijzigd worden aan een bestelling? Wij beschikken over een telefonische helpdesk en zijn elke dag bereikbaar.


Inclusief de toekomst in

Van bij de start wisten we dat we geen klassieke traiteur wilden zijn. Zowel Annick als André komen uit de zorgsector en dat hart voor de zorg, dat krijg je er niet uit. Dat vind je terug in alles wat we doen. We willen een echte zorgpartner zijn. Daarom ligt onze focus op lekkere en gezonde maaltijden voor senioren. Alles moet smaakvol zijn en voedzaam. En die zorg die we in onze keuken aan de dag leggen, trekken we door in ons personeelsbeleid.

Andere uitdagingen voor de toekomst?

Vergrijzing van de bevolking, voedselwoestijnen in steden en betaalbaarheid van maaltijden,want grondstoffen en transport worden duurder. Ook speelt de ecologische voetafdruk een grote rol. We blijven flexibel en ambitieus! Zo pakken we uit met een luxe-aanbod voor de fijnproevers. We willen echt een verschil maken!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x