Partner van Beter vzw

Ruim 43.000 kinderen in ons land - een op de tien - moeten minstens een maaltijd per dag overslaan omdat ze in extreme armoede leven. In een poging om toch een verschil te maken voor enkele van deze kinderen hebben we met lokale partners de vzw (b)ETER opgericht. Een gezonde geest kan zich slechts ontwikkelen in een gezond lichaam. In onze maatschappij treft honger ook de jongsten en dat kan echt (b)ETER!

Kleuters en lageschoolkinderen trekken er niet zelf op uit, op zoek naar een lekkere hap.
Ze zijn hiervoor afhankelijk van anderen. In de thuissituatie nemen familieleden de rol op zich om dagelijks voldoende voedingsmiddelen voor de kroost te voorzien. En daar loopt het jammer genoeg soms mis.

Door uiteenlopende problematieken raken maagjes niet overal gevuld. Dat doet pijn bij iedereen die dicht bij deze kinderen staat.
(b)ETER wil een handje helpen door ervoor te zorgen dat geen enkel kind structureel met een knorrende maag op de schoolbanken zit.We zitten graag samen met de school en ondersteunende partners om te kijken waar de problemen zich bevinden in de scholen binnen onze ruime regio.

Volgens afspraak, en met de nodige discretie, zorgen we voor een broodmaaltijd voor die kinderen die er nood aan hebben.

Neem een kijkje op hun website{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x