Inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen, het is iets dat ons nauw aan het hart ligt.  Iedereen verdient een job waarin hij/zij zich goed voelt. Iedereen verdient het om een job te hebben waarin zijn/haar talenten tot uiting komen en gewaardeerd worden.

Pracht van een werkkracht

Durf mensen met een beperking een job aanbieden! De Vlaamse overheid lanceerde de nieuwe campagne ‘Pracht van een werkkracht’ om meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen in een ‘gewoon’ bedrijf.

Lees meer

Vlaams minister van Werk Jo Brouns geeft startschot voor campagne rond individueel maatwerk (HLN)

Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) heeft de officiële start van het individueel maatwerk in Vlaanderen gegeven. Hij deed dat niet toevallig in onze zaak in Nossegem. Momenteel stellen we 52 mensen te werk, waarvan er 12 een arbeidsbeperking hebben.

Lees meer

Inspireren over inclusief ondernemen (Het Nieuwsblad)

Sinds kort mogen we ons ‘1 uit de 1.000’ noemen. Tijdens een ontbijtsessie met collega-ondernemers vertelde zaakvoerder André Claessens hoe hij voorbij drempels naar mogelijkheden van werkkrachten met een beperking kijkt.

Lees meer

Ambassadeur 1 uit de 1000

Twee op de drie bedrijven die willen aanwerven, ondervinden steeds grotere moeilijkheden om geschikt personeel te vinden. Tegelijkertijd bedraagt de werkzaamheidsgraad van mensen met een arbeidsbeperking of langdurig gezondheidsprobleem maar 46%. Heel veel talent laten we zo verloren gaan. 1 uit de 1000 is een initiatief van ondernemers voor ondernemers. Voor zij die kijken naar skills, voorbij beperkingen.

Lees meer

Award inclusief ondernemen 2022

Een inclusieve onderneming zet in op diversiteit en heeft daarbij oog voor het potentieel van elke werknemer. De zichtbare verschillen springen het snelst in het oog: leeftijd, geslacht, ras, taal, fysieke verschijningsvorm, kleding, gedragsstijl,…. Maar ook minder zichtbare verschillen zijn belangrijk bij diversiteit: scholingsgraad, werkervaring, sociale achtergrond, interesses, talenten, levensdoelen,….

Lees meer

Focus op mogelijkheden niet op beperkingen (HLN)

Zeven van de 23 werknemers van onze zaak kampen met een beperking.We kiezen er bewust voor om hen bij ons tewerk te stellen. "Werk vinden is voor die gasten geen evidentie, terwijl ze net heel gemotiveerd zijn. Bovendien zijn ze zo dankbaar."

Lees meer

We voeren bewust een inclusief personeelsbeleid (RING tv)

Dat André mensen met een arbeidsbeperking tewerkstelt, vindt hij evident. “Ik heb een verleden als verpleegkundige, dus weet heel goed wat de noden zijn van de zorgsector en die mensen. We werken nauw samen met VDAB en vzw Emino om mensen een kans te geven die op de traditionele arbeidsmarkt geen kans zouden hebben,” zegt zaakvoerder André Claessens.

Lees meer

Niet de handicap telt, wel de ingesteldheid. (Jobat magazine)

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak extra ondersteuning nodig bij het uitvoeren van hun taken. Als dat het geval is assisteren we daar graag bij.

Lees meer

Duo Day Emino

Naar aanleiding van de DUO dag met Emino werd er een video opgenomen in onze zaak.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x