Van koken in de garage tot familiebedrijf met 37 medewerkers.

DE SMAAK VAN GOEDE ZORGEN

Wanneer André met zijn traiteurzaak begonnen is? Daar is moeilijk een datum op te plakken. De zaak is het resultaat van jaren experimenteren, opleidingen volgen en ervaringen opdoen. Zo verwierf André de unieke mix van vaardigheden die zijn traiteurzaak zo bijzonder maken. We lichten een tipje van de sluier. 

André werkte vroeger in de zorg. Hij startte zijn carrière als zorgkundige, maar zijn droom om te koken liet hem niet los. Hij begon dus aan een koksopleiding, werd chef in een grootkeuken en begon te werken als traiteur in bijberoep. Met die ervaring groeide hij door tot verantwoordelijke voeding van een commerciële groep woon- en zorgcentra. Daar viel het hem op dat er niet echt ingespeeld werd op de specifieke noden van senioren en zorgbehoevenden. Hij was vastbesloten daar iets aan te veranderen.

Onderzoek naar smaakverlies bij senioren
Bij ouder worden neemt de kracht van de zintuigen af. Dus ook de smaak gaat achteruit. Door zich te verdiepen in de materie, leerde André hoe hij eten gezond én smaakvol kan maken. En dat is belangrijk, want daardoor eten senioren beter en met meer plezier.

André besloot om de opleiding ‘Gastro-engineering’ te volgen en werd de eerste hoger opgeleide zorgchef van de Benelux. Dat opende deuren. Als gespecialiseerde zorgchef werd André uitgenodigd om deel te nemen aan allerlei interessante projecten, zoals een een project over smaak- en geurverlies bij ouderen en een project over ouderdomsondervoeding van de Universiteit Gent.

André op tv
Met dat laatste project kwam hij op tv in het één-programma “Ook getest op mensen”: zouden we senioren meer kunnen doen eten door speciale technieken toe te passen en zonder dat belangrijke voedingsstoffen verloren gaan? Jazeker! Het resultaat was verbluffend en trok de aandacht van de gastronomische wereld. André werd zelfs uitgenodigd om met enkele Belgische sterrenchefs een presentatie te geven over de gelijkenissen en de verschillen tussen gastronomie en gastrologie.

Al die positieve ervaringen gaven André het laatste zetje om in 2016 zijn traiteurzaak op te starten. Die is zoveel meer dan een klassieke traiteur. De familiezaak is de referentie geworden voor lekkere, gezonde maaltijden aan huis. Een traiteurzaak die zich laat leiden door zijn klanten en die hen maximaal wil ontzorgen.

Lekker eten maakt gelukkig 
Lekker eten maakt mensen gelukkig. Dat weten we allemaal. Dat is de kracht van het koken. En het is die kracht die André volop inzet in zijn traiteurzaak. Hij startte ze op in zijn garage, in bijberoep. Maar de garage werd al snel te klein. Zijn passie en ondernemingszin deed de zaak uitgroeien tot een familiebedrijf met 37 medewerkers.

Ben je benieuwd naar de rol van de andere familieleden? We vertellen er binnenkort meer over!


 Van koken in de garage tot familiebedrijf met 37 medewerkers.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x